Barque

Barque Smokehouse でポークリブっっ!

The pork rib experience at Barque Smoke house.



ハイパークに近い、だいぶ西よりにありますが
肉グルメなベジ殿同僚の熱烈なおすすめに影響されて遠出のブランチ。
西の方、盛り上がってますねえ。
東よりもだいぶグルメスポットが多い様な気がします。

Located in west of Toronto, almost by the Hight Park. My Veggie other half's meat gourmet colleague recommended this place highly, we decided to take a brunch trip to the west. West side of Toronto seems to be happening a lot, I hear about new gourmet spots all the time...



リブはあまり詳しくないのですが、柔らかくて美味しかった〜
豚リブは牛リブよりなんとなくヘルシーな気がするのは気のせいかな?
脂っこくなく無駄のない食感、でもしっかりお肉の味が生きてます。

I'm not a rib connoisseur, but I can tell this one is very good quality. It was really tender and tasty. Pork rib seems to be healthier than beef ribs to me. Lean meat without fattiness, yet juicy enough and tasteful.Or maybe it's just how they do it right.



バーベキュー味のポテトがまたいい。止まらない。
で、サイドに3種類出してくれるバーベキューソースを
小さなヘラを使って、リブを更にびちゃびちゃにしながら食べる。
手で食べる物って好き。動物的で食欲増進。
バーガーも、ロブスターも、タコスも、蟹も、
お箸やフォーク抜きで食べる物にはちょっと特別な楽しさがある。

Barbeque flavored fries are addictive. Three different flavored sauces make the meal even more fun by making a big mess on the plate with the little brush they give you. I like things to eat with your hands. Burger, lobster, tacos, crab... Eating without any utensils adds some special joy to it. Maybe it's only me.



ベジ殿はエッグスベネディクト。これも美味しそうに食べてました。
フライドチキンみたいに見えるのはハッシュドポテト。
雰囲気も良し、また来たいお店です。座布団3枚。

満腹になった後は、フィエスタファームに大量の買い出しに。
そして久しぶりに映画鑑賞デートで締めくくった大満足の日曜日。
Hobbit、Ultra AVXシアターで観て来たんですが、、、つまらんっ。
だいぶ損した気分。3Dで観る必要なし。
「敵だ〜、走れ〜、それいけ〜、逃げろ〜、危ない〜、戦え〜」
って3時間そればっかり。途中15分くらい寝てしまった。
ファンタジー映画とはいえ、あそこまで規模の大きい映画なんだし
もう少し内容が充実して欲しかったのが感想。これには座布団なし。

Veggie half's eggs benedict looked very good too. I liked the atmosphere of the restaurant as well, I'd come back for another happy brunch. 3zabutons.

After the happy meal, we went for a big shopping at Fiesta Farm, then finished the date with watching Hobbit, at Scotia bank's Ultra AVX theater. Sadly, it was unexpectedly boring. Three hours full of "run! watch out! omg! fight! run! run!", and that's it. I even fell sleep in the middle. I know it's a fantasy movie, but this one really didn't have much story to it. I don't think that needed to be done in 3D either. No zabutons for this movie.

Raijin

またアメリカで悲惨な銃の事件が起きています。
コネチカットは去年まで教えに通っていたので
人ごとではない気がしてニュースから目が離せません。
アメリカ銃問題の改善を願うばかり。
一刻も早い事件の解明と子供達や犠牲者の冥福を祈ります。

Another horrible tragedy happened again in the US. Banning all guns might not be the perfect answer for stopping this sickening violence, but more guns is certainly not the answer either. My thoughts are with the people of Connecticut.

雷神ラーメン
Raijin Ramen



ラーメン友達のダイスケさんと、雷神に行ってきました。
山頭火と同時期にオープンしたニューフェイス。
モダンでキレイな内装、道に面したフロントエリアの他に
広々としたバックエリアもあってだいぶ席数がある。
ラーメン居酒屋、といきたいとこなんでしょうが
しかしまだライセンスが降りてないらしく、お酒はおあずけっ

Finally made it to Raijin with my ramen pal Daisuke. The brand new shop has modern decor and two sections: front and back, so there are tons of tables available. We went there on Thursday around 6:30. No line. I assumed they would want to make it like a ramen shop + bar, but since they are still waiting for a liquor license, no beer for now... too bad.



パリっとして焼き上がりの良い餃子
しかし中身はもう少し肉の食感が残っている方が好きです
よくミンチされ過ぎてお団子の食感。

The gyoza is nice and crispy, but the filling is too gooey for me. I like when there is still some texture to the meat; this filling was minced up too much.



私は鶏だししょうゆラーメンを。
キレイなクリアスープは鶏よりも魚介の味が強かった。
かつおかな?エビやホタテのような味もします。
麺はプリプリのちぢれ麺、スープと良く合います。
お歳暮の焼豚を思わせるチャーシュー、
しっかり味がついてて食べ甲斐がある。玉子も普通に美味しい。
全体的には、中華料理屋が出すラーメンという感じ。
特に洗練された本格ラーメン、という訳ではありませんが
サラッと食べるラーメンとしては好きです。座布団2.5枚。

Chicken broth soy ramen. The clear soup had a stronger taste of seafood than chicken. I tasted bonito, and maybe scallop or shrimp...? Very nice noodles, chewy and curly, which goes well with the soup. The chasyu is well seasoned, more like the chinese roast pork style without a lot of fat, but I liked it. The egg was tasty too. Overall it's not a fancy or very sophisticated ramen, more like what you might find at a Chinese diner in Japan. But I think I'll come back when I'm in the mood for light ramen. 2.5 Zabutons.



ダイスケさんの挑戦したスペシャルラーメン
題名は、、、竹炭黒味噌ラーメン、、、だっけか?自信ない。
見た目は黒くて面白そうな感じなんだけど
スープはあんあまり大した事なかったな
私の食べた醤油ラーメンを黒くしただけ、のような。
でもお店の方は豚骨ベースだと言っていました。

Daisuke went with their "special ramen," which was called something like "black bamboo charcoal miso ramen." It sounds and looks adventurous, but the taste is not all that fancy. It's like the ramen I ordered, but they made it black...

この半年、トロントのラーメンレベルアップぶりは素晴らしい。
ブログを始めたきっかけが「トロントっておいしいラーメンない」
だったので、勝手ながらも一年振り返ると感慨深い訳です。
食べ比べが出来るだけでもかなりありがたい。
何度も書いてますが、これをきっかけに個人経営とか
ニューヨーク店から進出とか、前進が続くことを願います。

The Toronto ramen scene has done so well this past year. 5 major shops opened (Kinton, Sansoutei, Momofuku, Santouka, and Raijin) in the city where just a year ago there were only two "fake ramen" shops available. Incredible! Looking forward to more new joints. I'd love some of the NY shops to consider opening a branch here!

Burger Stomper

Burger Stomper

ブロアストリート、リバーデールエリアにあるバーガー屋さん。
今年の10月に出たBlogTOのトップ10入りしたニューフェイス。
チーズバーガー、お持ち帰りで試してみました。

New burger joint on Bloor street, in Riverdale area. It was picked in BlogTO's top10 Toronto burgers, last october. I tried their cheese burger and fries to go.



やっぱり持ち帰りだと、どうしてもシナシナになっちゃう
写真もグッタリで良くわからない、、、
出来たその場で食べたらきっとだいぶ味が違う。
Burger's Preistと違ってテーブルもいくつかあるようなので
次回はお店で食べたいところ。
自慢メニューらしいミルクシェーキと一緒に。
(すごいカロリーだけど美味しそう)

ここのお肉は冷凍しない、新鮮、ってのがこだわりのようです。
気合い入ってるだけあってお肉はとても美味しかった。
しかし、バンがなぁ、パサパサするのが残念。
ボリュームもしっかりあるし、満足でしたが座布団は1.5枚。
その場で食べたら評価が変わるかな?

Take out Burgers are tricky. Things end up soggy by the time you open the bag at home. I bet it tastes a lot better right on the spot, I will try that next time as I see they have some tables to eat in (not like Burger's Priest where NO seats available). And maybe try it with their milkshake, sounds like a super high calories combo but looked good.

Their never frozen, fresh triple A meat patties are done very well. I liked the style and taste of it. Although, not really a fun of their buns, too dry and light. I'd give 1.5 zabutons for now, might change if I get to try again at their shop.

Winter

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トロントの寒くて長い冬、始まりましたねえ。
ヨギは爺さんなので
大事をとって今年は厚手のジャケットを入手。
似合うんだこれが。男前だな。(親バカ)
今年の冬は厳しくなりそうです。

しかし今年のトロント
ラーメンがだいぶ盛り上がりを見せているのが嬉しい。
来年も新店舗出現のニュースが続くといいな。
続きますように。

今週はボストン、ハーバード大学近辺を徘徊中。
この界隈は、残念ながら日本食の美味しい店なし。
何度か来てますが、あんまり食的に面白いエリアではないですな。

がしかし、ホテルから通りを挟んで真向かい、
2日前にオープンしたOsushi、に行ってきましたが
これがなかなか悪くなかった。
アメリカンフュージョン系寿司メニューが中心
(ドラゴン巻きとか、レインボーとか、タイガーとか、あれ系ね)
エビ団子の酒蒸し碗、とか西京焼も結構美味でした。
残念ながら携帯を忘れて行ったので写真なし。。。
値段は少々高めですが、わりと普通のにぎりなんかも
ネタが新鮮そうでした。(友人の寿司セットを覗いた限りでは)
ハーバード近辺の日本食ファンには朗報ですな。