Yuzu

Yuzu



トロントシンフォニーの公演後
まだ営業している寿司屋さんはあの辺りだとYuzuのみ。
行ってみようと思っていた竹寿司は閉店が早いのです。残念。

店内もお寿司のスタイルも、現代風・オシャレ系でしたが
お味の程は、これがなかなか良かったのです。
小振りに握られたシャリとネタのバランスが丁度よく、魚も新鮮。
カリフォルニアロール(とって付けた感じでもなく、ちゃんと美味しい)
6個と8巻のお寿司にサラダとみそ汁付きで$21。
別オーダーでしめ鯖、これも脂たっぷりで丸。

セットになっているみそ汁の変わりに+$5で「あさり汁」に変更。
「食後にお願いします」と念を押す。これ大事。
注)日本の皆さん、欧米では寿司屋に行ってセットを頼むと
一番最初にみそ汁だけ出てきたりするんですよ。
日本人経営のところでもちゃんとした「おまかせ」ができるような
気合いの入ったところでないとそうなります。


しかしですね
ちょっと残念、と同時に得したような、変な気分ですが
オーダーしたのは「あさり汁」です。
運ばれてきたのはどうやって見ても「はまぐり汁」だと思うんです、、、
注2)日本で蛤って言うと高級感ありますが
こちらではきっとかなり安く大量に手に入る様で
こうやってみそ汁にゴロゴロと。。。


でも考えてみると蛤とあさりの違い、、、自信なし。
それにしても直径5センチはあったぞ
写真に撮るつもりだったのが、ちょっと酔っぱらっているうちに
気がついたら最後の蛤しかない、、、
ゴロゴロたくさんはいってたんですが。失礼。
蛤、小さく見えますがお椀がとても大きいのです

Yuzu could be the only place you can eat decent SUSHI after 10pm in the entertainment district, which allows music lovers to go see TSO concert and finish the night with sushi. The restaurant interior and the food presentation is rather "modern" which normally I'm not so into, but over all sushi was great, I'm very happy about this finding.

I had a regular sushi plate ($21), side order of Shimesaba (can't go without it), and asari misoshiru (+$5 to substitute with regular miso soup that comes with the plate). Fresh fish, good california roll - which I find it rare when it's included in the set - , well marinated fatty saba and good broth miso soup. I enjoyed them all.

One thing I need to point out: Asari miso shiru, which they describes "asari clam miso soup", I believe it is a misunderstanding. The one they served is definitely what we call "Hamaguri" which is a regular clam. Asari is much smaller. I think there is a big difference in flavor they give into the broth. (was busy drinking, I only got to shoot at the end with one clam left... there were at least 10 huge clams in it) Anyways, it still was great though...





追伸:オープン初日の金とんらーめん。ほとぼりが冷めた頃行く事にしたので今日は通りかかってみただけなんですが。並んでますね。盛り上がってますね。ぐふふぅ。

p.s. I walked by Kinton Ramen on their grand opening day on last friday. The line was so long! I'm gonna give about a week to go try myself... so excited...





Okonomi House on Urbanspoon

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