Brussels Sprouts

Brussels Sprouts = 芽キャベツ = Mekyabetsu


子供のころ嫌いだった芽キャベツ。
クリームシチューにこれが入ってると悲しかった

友人のクリちゃん得意料理、
カリカリホロリ、ゴロゴロガーリック入りRoasted Brussels Sprouts
を食べて「目から鱗」
(って想像すると非常に怖い表現ですね)
それからはめっきり芽キャベツファン


今回、またしてもクリちゃんからニューレシピのリンクを入手。
これがうまいっっ!
止まらないっっっ。


RECIPE
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なんでもっと早くお近づきにならなかったのか
君と出会えて良かった
(っていう歌がありましたが、センリさん、今はNYでジャズピアノ弾き)


I used to think they taste like garbage when I was a kid.
A common Japanese dish which we think is "western" food -- "cream stew" -- often contains them and I hated it.

About a year ago my friend Chri-chan made some roasted brussels sprouts with TONS of garlic. They were super crispy outside but melty inside . Couldn't stop eating. Since then I am a Brussels Sprouts Fan.

Another recipe he sent me which I think is BRILLIANT, is above.

Brussels sprouts, my apologies for ignoring you guys for so long.
You are amazing.

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Next day, they turned into dumplings...
With barley in it, accompanied by good Canadian beer.

次の日餃子になった芽キャベツ。
押し麦入り。最近のお気に入りカナダビールと。

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