Japan vol.1

いやいやいやいや、、、
ただいまーーーーっっっ!

帰省中です。
幸せです。
美味しい物、食べだめして帰ります。
食いに帰ってきた訳じゃないんですが
でも食べまくりますよ。

第一日目、はやっぱりラーメンから。

埼玉県は朝霞市にあります、山猫軒
実家付近にあって、ずっと行ってみたかった。

YES, I'm back in Japan. Out of the huge list of "restaurants to be tried", of course I hit ramen first. Yamaneko Ken in Asaka, Saitama is one of them.


中華そば、細麺。
潮の香りたっぷり、とろとろの魚介醤油ベーススープ。
この色からして、汁がとてもしょっぱいかと思ったらそうでもない。
厚み1センチ近いチャーシュー、これが絶品。
黄身が赤くなるまでよぉ〜く味のしみた玉子。
これも素晴らしい。

Chu-ka soba, with thin noodle. Fish based syoyu soup which is rich but not too salty despite the color of the soup. Cha-shu, almost half an inch, is super tender and just enough fat, so good. The egg is really well marinated which the york is almost red. Beautiful.


麺、もちもちして非常に良い噛み心地。
妹は太麺バージョン頼んでましたが
それもよくスープが絡んで美味しい。

Excellent textured noodle. My sister ordered one with Thick noodle, really tasty.


こちらは塩ラーメン。これもイケル。
Shio-ramen. Also great.

休日は必ずラーメン食べ歩きに出て日々勉強のご主人だそうな。
ご夫婦の気合いと愛情がたっぷり伝わる一杯。
あ〜もう、これですよこれ。

幸せ。

You can "taste" the owner's love and dedication to this bowl. I heard he hops between different ramen joints for his research on his day offs. Tiny shop run by a couple, serving serious bowl of ramen. That's what I'm talkin about!!!


Post a comment

Private comment

Only the administrator may view.

Only the administrator may read this comment.

No title

ええなー、ええな~。
今月居ないって言うのは日本だったのですな。ええな~~~
私の分までたっぷり日本味わってきてください!(^^
日本からの食Burogu楽しみにしております。
ええな~~~

Re: No title

Peko さま
実家がそちら方面なので東上線沿線ネタが多くなる予感です。
少しずつまたアップしますので、また遊びにきてくださーい!

Re: No title

woceanさま

そうなんです〜
食べ過ぎでニキビができてきました(吹き出物、、、)
ちょっと忙しくて毎日アップできていないでいますが
少しずつ報告します。
いつもありがとうございまーす!