Japan vol.5

八千穂寿司
Sushi Yachiho

JR目白駅から徒歩5分、帰国すると必ずここへ行きます。
目白付近で用事のある方は是非。お薦め度、座布団5枚です。
銀座なんかの高級寿司屋に劣らない上質のお寿司
良心的なお値段で、大将自ら買い付ける新鮮なネタを楽しめます。

5 Zabutons - my top-rated sushi hub in Tokyo. 5min walk from Mejiro Station. Top quality, super fresh fish without the prices of the famous places in Ginza or Shinbashi.

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カウンターとテーブル席3つ、の小さなお店
お寿司は2、3人でカウンターに座りながら、が好きですが
今回は5人で行ったのでテーブルに大皿で美しい魚のオンパーレードを堪能。

Tiny place with 7 seats at the counter and 3 tables. I usually like having sushi at a counter, but this time we were a group of 5, so we got to enjoy the "party style" servings.

とろっとろのイカに縞エビ、プリプリの赤貝
絶妙な脂加減の大トロにカンパチ。。。
左は水ナスの浅漬け。
旬の野菜にちょこっと手をかけて素材の味を楽しむ。
日本の夏ですわな。

Melting squid and shima-shrimp, fresh arch shell, fatty toro with just the right amount of fat. On the left is pickled japanese eggplant, which is some kind of seasonal special. So good.

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どどーーーん。
はいっ。もう説明なし。言葉も出ません。

でも一つだけ。八千穂の穴子はうまいぃぃっっっ。
とろとろのほろほろ。穴子だけでも食いに行く価値あり。

も一つ。ここの寿司はしゃりが最高。
ちょうどいい温度にちょうどいい密度
指にしっとり収まる感じ

Look, there are just no words. Their anago (conger eel) is just out of this world. What makes their sushi special is the temperature and density of the rice. Perfectly executed.

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頑固おやじっぽいけど実は気さくで笑顔が素敵な大将。
奥様と二人で、こじんまりやってます。
こういう小さな寿司屋、最近は大手の安チェーン店に押され
どこものれんを下ろしているそうです。
毎回楽しみに帰る八千穂、頑張って欲しいです!!

I hear that small joints such as this are in danger of closing under the pressure of "fast, good enough, cheap" franchised sushi chains increased popularity with the younger generation. I really hope they will survive because this is THE sushi that I look forward to every time I go home.

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No title

前回の記事のラーメン二郎にもやられましたがこれはヤバイ。
あ~~~、日本の美味しいお寿司食べたくなった~~

そのアナゴですが、写真だけで美味しそうなのが伝わってきましたもん。いいなー
あ~~~、まだランチには時間があるって言うのに腹減った(汗)

Re: No title

日本食バンザイ。
しかし体重計は怖くてしばらく乗れません。
食べ過ぎ滞在、もうすぐ終了でトロントに戻りまーす。