Raijin

またアメリカで悲惨な銃の事件が起きています。
コネチカットは去年まで教えに通っていたので
人ごとではない気がしてニュースから目が離せません。
アメリカ銃問題の改善を願うばかり。
一刻も早い事件の解明と子供達や犠牲者の冥福を祈ります。

Another horrible tragedy happened again in the US. Banning all guns might not be the perfect answer for stopping this sickening violence, but more guns is certainly not the answer either. My thoughts are with the people of Connecticut.

雷神ラーメン
Raijin Ramen



ラーメン友達のダイスケさんと、雷神に行ってきました。
山頭火と同時期にオープンしたニューフェイス。
モダンでキレイな内装、道に面したフロントエリアの他に
広々としたバックエリアもあってだいぶ席数がある。
ラーメン居酒屋、といきたいとこなんでしょうが
しかしまだライセンスが降りてないらしく、お酒はおあずけっ

Finally made it to Raijin with my ramen pal Daisuke. The brand new shop has modern decor and two sections: front and back, so there are tons of tables available. We went there on Thursday around 6:30. No line. I assumed they would want to make it like a ramen shop + bar, but since they are still waiting for a liquor license, no beer for now... too bad.



パリっとして焼き上がりの良い餃子
しかし中身はもう少し肉の食感が残っている方が好きです
よくミンチされ過ぎてお団子の食感。

The gyoza is nice and crispy, but the filling is too gooey for me. I like when there is still some texture to the meat; this filling was minced up too much.



私は鶏だししょうゆラーメンを。
キレイなクリアスープは鶏よりも魚介の味が強かった。
かつおかな?エビやホタテのような味もします。
麺はプリプリのちぢれ麺、スープと良く合います。
お歳暮の焼豚を思わせるチャーシュー、
しっかり味がついてて食べ甲斐がある。玉子も普通に美味しい。
全体的には、中華料理屋が出すラーメンという感じ。
特に洗練された本格ラーメン、という訳ではありませんが
サラッと食べるラーメンとしては好きです。座布団2.5枚。

Chicken broth soy ramen. The clear soup had a stronger taste of seafood than chicken. I tasted bonito, and maybe scallop or shrimp...? Very nice noodles, chewy and curly, which goes well with the soup. The chasyu is well seasoned, more like the chinese roast pork style without a lot of fat, but I liked it. The egg was tasty too. Overall it's not a fancy or very sophisticated ramen, more like what you might find at a Chinese diner in Japan. But I think I'll come back when I'm in the mood for light ramen. 2.5 Zabutons.



ダイスケさんの挑戦したスペシャルラーメン
題名は、、、竹炭黒味噌ラーメン、、、だっけか?自信ない。
見た目は黒くて面白そうな感じなんだけど
スープはあんあまり大した事なかったな
私の食べた醤油ラーメンを黒くしただけ、のような。
でもお店の方は豚骨ベースだと言っていました。

Daisuke went with their "special ramen," which was called something like "black bamboo charcoal miso ramen." It sounds and looks adventurous, but the taste is not all that fancy. It's like the ramen I ordered, but they made it black...

この半年、トロントのラーメンレベルアップぶりは素晴らしい。
ブログを始めたきっかけが「トロントっておいしいラーメンない」
だったので、勝手ながらも一年振り返ると感慨深い訳です。
食べ比べが出来るだけでもかなりありがたい。
何度も書いてますが、これをきっかけに個人経営とか
ニューヨーク店から進出とか、前進が続くことを願います。

The Toronto ramen scene has done so well this past year. 5 major shops opened (Kinton, Sansoutei, Momofuku, Santouka, and Raijin) in the city where just a year ago there were only two "fake ramen" shops available. Incredible! Looking forward to more new joints. I'd love some of the NY shops to consider opening a branch here!

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No title

お!雷神行きましたか。
友達もこの間行って、並ばずすんなり入れたと言ってました。で、それで友達は豚骨食べたらしいんでしが、それもちょっとかつお風味があったって、言ってました。
そうそう、私も今日三草亭と山頭火の記事アップした所です。

Re: No title

ラーメン記事読みましたよ〜
読んでてまた山頭火に行きたくなってきました。
別メニューを食べに行かなくては。